Odoo image and text block

Suzanne Sandler ny ordförande
för Fjärde tankesmedjan

- Det behövs en kraft som omvärldsbevakar brett och som sammanfogar aktörerna i samhället, säger Suzanne Sandler, ny ordförande för Fjärde tankesmedjan.

 

Suzanne Sandler, kommer från Stockholm och flyttade till Östergötland 2016.

- Jag tycker verkligen om energin i den här regionen. Det finns en framåtanda, ett driv och en utvecklingsvilja. Att få vara med och bygga den här regionen är en förmån, säger hon.

 

I bagaget har hon bred ledarskapserfarenhet, bland annat från tio år som VD för Styrelseakademien. Hon ser Fjärde tankesmedjan som en plattform för samverkan och dialog med intellektuell stuns.

- Som oberoende organisation kan vi sammanföra näringsliv, politik och organisationer på ett konstruktivt och också utmanande sätt, och skapa en arena för innovativt tänkande och problemlösning. I den offentliga debatten går mycket tid och energi åt att försvara ståndpunkter, men det leder ingenstans. De stora utmaningarna för näringsliv och samhälle kan vi bara lösa genom samarbete, säger Suzanne Sandler.

 

Hon vill inte börja med att peka ut vilka frågor som ska vara i fokus, utan poängterar snarare behovet av en form och en metodik som leder till resultat och effekt.

- Mitt mål är att skapa engagemang hostankesmedjansledamöter, att det ska finnas en attraktivitet i vår verksamhet som gör att människor vill investera kompetens, tid och engagemang. Det finns ett stort intresse av att vara med och påverka samhällsutvecklingen och jag skulle vilja se att Fjärde tankesmedjan kan kanalisera det här intresset på ett sätt som ger resultat.

 

Suzanne Sandler tar över ordförandeskapet från Lars Bergkvist, som grundade Fjärde tankesmedjan för drygt elva år sedan.

- Jag känner att det är dags för mig att lämna över ordförandeskapet till någon som vill och kan ta Fjärde tankesmedjan till nästa nivå, för att nå ut mer och påverka mer. Min förhoppning är att tankesmedjan ska bli ännu mer av en faktor att räkna med och där har jag stora förhoppningar på Suzannes ledarskap, säger Lars Bergkvist.

 

För ytterligare information, kontakta Suzanne Sandler, 0735-356635, eller Fjärde tankesmedjans sekreterare Håkan Krevers, 0723-240500

 

Om Suzanne Sandler

Bor: i Söderköping

Brinner för: hållbar samhällsutveckling, något hon har studerat vid Stockholms universitet. “Jag har engagerat mig för en hållbar utveckling hela mitt yrkesliv på lite olika sättoch att utveckla för en förbättring är en drivkraft hos mig.”

Gör: var fram till 2017 VD för Styrelseakademien, arbetar nu som valberedare och styrelserådgivare. Driver en gård i Söderköping tillsammans med sin sambo.